Blog
  • Home
06
12
2018

Hoe geef je kinderen meer (groene) groenten?

Heb je het gevoel dat je kinderen niet genoeg verse groenten eten? Wist je dat door groenten zoals boerenkool en spinazie toe te voegen aan een blender met vers fruit en water, je de meest voedende, gezonde groene drank kunt creëren?

Kinderen hebben rauwe groenten nodig om hen te helpen ontgiften van de steeds groter wordende last van chemische stoffen uit de omgeving. Een dagelijkse groene smoothie kan dit doen!

5 tips om kinderen een groene smoothie voor te schotelen:

  1. Begin met veel fruit en minder groenten!                                                                                                    Je kunt een bessen-banaan-smoothie maken en 2 tot 3 boerenkoolbladeren toevoegen zonder dat de kleur van de smoothie veranderd. Voeg geleidelijk een beetje meer groen toe elke keer wanneer je een smoothie maakt.
  2. Gebruik romig fruit!                                                                                                                                                   Voeg een bevroren banaan en 1/2 avocado toe aan elke smoothie. Dit geeft het een rijk, romig gevoel in de mond waar kinderen dol op zullen zijn!
  3. Gebruik een krachtige blender voor het maken van groene smoothies!                                Krachtige mixers breken de groenten grondig af, zodat de smoothie goed vloeibaar is. Een gewone mixer heeft het moeilijk om de vezels in de groenten glad te maken, waardoor de textuur van de smoothie minder aantrekkelijk wordt voor kinderen.
  4. Altijd serveren met een rietje!                                                                                                              Kinderen houden ervan om rietjes te gebruiken bij het drinken van hun smoothies. Een rietje maakt alles veel leuker!
  5. Gebruik een gekleurde of ondoorzichtige beker voor het serveren!                                              Als kinderen de groene kleur van hun smoothie nog niet zo goed kennen, serveer ze dan in een gekleurde beker met een deksel en een rietje. Probeer iets ondoorzichtigs, zodat ze de smoothie met hun mond kunnen proeven in plaats van bang te zijn om het zelfs te proberen wanneer je het voor het eerst ziet.
Tags for this post

author: Marije van Soest

Comment
0

Leave a reply