Recept; bananenbrood
Zin in iets zoets? Bak dan een bananenbrood! Je kunt deze met een eigen twist maken door er bijvoorbeeld stukjes pure chocolade, kokosrasp of dadels doorheen te doen of amandelmeel te combineren met boekweitmeel. Zo heb je voor een aantal dagen een lekker tussendoortje!
Benodigdheden:
150 gram amandelmeel
3 rijpe bananen
1,5 theelepel baking soda
3 eieren
snufje zout
2 eetlepels honing
handje ongebrande nootjes (walnoten, hazelnoten, pecannoten)
snufje kaneel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Pureer de bananen glad met een blender/staafmixer.
Voeg één voor één de eieren toe en klop deze met een garde door het beslag.minstens 2 uur in de koelkast.
Spatel het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag. Hak de nootjes fijn en meng deze ook door het beslag. Vet een cakevorm in (23 cm)met kokosolie en giet het mengsel in de vorm. Bak het bananenbrood in 45 minuten. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uitkomt, als je deze in het midden van de cake steekt.
Goed voor onderweg of na het trainen!