Afvallen

Afvallen

Snel afvallen: het is een droom van velen. Toch is te snel afvallen vaak niet verantwoord. Door een crashdieet krijg je te weinig voedingsstoffen binnen. Ook zorgt een crashdieet vooral voor resultaat op de korte termijn. Je valt misschien snel af, maar hierna komt het er net zo snel weer aan. Wat is een crashdieet? En hoe val je dan wel gezond af? Je leest het in dit artikel.

Wat is een crashdieet?
Een dieet om snel af te vallen, wordt ook wel een crashdieet genoemd. Hierbij krijg je weinig kilocalorieën binnen (vaak onder de 800 per dag) en verlies je snel gewicht. Mensen die met een crashdieet beginnen, lijken in korte tijd veel af te vallen. Snel afvallen is echter zelden goed voor je gezondheid. Vaak krijg je hierdoor te weinig essentiële voedingsstoffen binnen en daarnaast kan het je metabolisme in de war schoppen.

Snel afvallen is tijdelijk afvallen
Een crashdieet ‘helpt’ vaak maar tijdelijk: wanneer je weer normaal gaat eten, komen de kilo’s er snel weer aan: het bekende ‘jojo-effect’. Daarnaast is een crashdieet moeilijk vol te houden: je hebt continu honger, je moet veel lekkere dingen laten staan en je kunt last krijgen van lichamelijke klachten.

Hoe val je dan wel gezond af?
Wil je op een gezonde manier afvallen? Dan is een gezond eetpatroon dat je kunt volhouden belangrijk. Je valt dan misschien iets minder snel af, maar het is beter voor je lichaam én de kans is groter dat je het gewicht blijvend verliest. Om op een gezonde manier af te vallen, is het belangrijk om gezond te eten én voldoende te bewegen.

Voel je je niet gezond en fit, dan kan je door veranderingen in je leefstijl, voedingspatroon en zelfbewustzijn, zorgen voor een verbetering van je gezondheid en een vermindering of verdwijning van je klachten.

Neem gerust contact op

Graag help ik JOU! Zet jij de eerste stap?