Burn-out

Burn-out

Een burn-out is een staat van lichamelijke en geestelijke uitputting. Je bent niet meer in staat om ook maar het simpelste karweitje te doen en alles kost teveel energie. Je hebt ook het gevoel dat je alles ‘voor niks’ doet en dat je er helemaal alleen voor staat. Een burn-out komt of overkomt (je) vaak onverwachts. Lange tijd heb je met teveel stress rondgelopen en plotseling kan een klein dingetje ervoor zorgen dat je compleet instort. Ongeveer 1 op de 10 mensen loopt met burn-out klachten rond.

De oorzaak van een burn-out kan liggen in de werk, maar zeker ook in de privésfeer. Langdurige emotionele druk binnen een relatie is zeker ook vaak de oorzaak van een burn-out. Op het werk is een te hoge werkdruk, pesten van collega’s, onvoldoende waardering en onbegrip vaak een oorzaak. Ook komt een burn-out vaak voor bij mensen die alles willen controleren, perfectionistisch zijn en de lat voortdurend (te) hoog leggen voor zichzelf.

Voel je je niet gezond en fit of heb je chronische gezondheidsklachten, dan kan je door veranderingen in je leefstijl, voedingspatroon en zelfbewustzijn, zorgen voor een verbetering van je gezondheid en een vermindering of verdwijning van je klachten.

Neem gerust contact op

Graag help ik JOU! Zet jij de eerste stap?